Varázslatos Amulettek/Misztikus Talizmánok

A mágikus befolyásolás egyik leghatékonyabb és legelterjedtebb módja az amulett vagy talizmán viselése. Az amulett a negatív erőkkel szemben biztosít védelmet a számunkra, a talizmán viszont arra a célra szolgál, hogy "bevonzza" a jó, a pozitív dolgokat az életünkbe, és segítsen elérni céljainkat. Röviden: az amulett taszító, a talizmán pedig vonzerővel bír.

A legtöbb talizmán fémből készül. Az arany a Napot és a férfierőt szimbolizálja, az ezüst pedig a Holdat, illetve a női energiákat. A réz kitűnő szerelmi amulettek készítéséhez. Fontos, hogy hallgassunk a megérzéseinkre, és a nekünk leginkább tetsző fémet válasszuk, hiszen nagyon lényeges, hogy kellemes érzés legyen viselni ékszerünket. Ugyanez a helyzet a kövekkel is. A kő kiválasztásánál célszerű azt a kezünkbe venni, és megfigyelni, hogyan hat ránk. Az szolgál majd a legjobban minket, amiről úgy érezzük, a leginkább harmóniában van velünk. Az amulett formájának megválasztása ugyancsak összetett kérdés. A legnépszerűbb alakzatok a keresztek, kelta spirálok, pentagramok és hexagramok.

Első lépésként azt kell megfogalmaznunk, mi az, amit a felszentelt tárgytól szeretnénk, milyen funkciókkal kell rendelkeznie (védelem, segítség a karrierben, egészségünk megerősítése stb.), csak ezt követően dönthetünk az alakjáról és az anyagáról.

A legkedveltebb természetes amulettek közé tartoznak a különféle kövületek, féldrágakövek, csigák, kagylók, karmok, fogak és gyökerek, az ember alkotta amulettek közé pedig az isteneket, angyalokat, szemeket és kezeket ábrázoló szobrocskák. Végső soron azonban amulettnek tekinthető minden olyan, nyakba akasztható vagy testre erősíthető tárgy, amelyet tulajdonosa vagy viselője annak tart. A talizmánok ezzel szemben olyan mágikus eszközök, amelyek meghatározott célok elérését, események bekövetkezését, vagy anyagi javak megszerzését vannak hivatva elősegíteni. A talizmánok a legtöbb esetben mesterségesen előállított tárgyak, amelyek gyakran egy szisztematikusan felépített, minden esetlegességtől mentes mágikus ábrával vannak ellátva. Az általában kör alakú talizmánábrák leggyakoribb szimbólumok, démonok, angyalok és istenek nevei, jelképei, karakterei, szigillumai és képmásai. A gyakran meghatározott anyagra, módon, időben és körülmények között elkészített talizmánt tulajdonosa egy hagyományos felszentelési rítussal, vagy legalábbis egy rögtönzött birtokbavételi szertartással teheti még hatásosabbá.

Az amulett, de még inkább a talizmán csak egy személyhez tartozhat, mások által való viselése, de talán még érintése is csökkenti az erejét, illetve hatékonyságát.

A vásárlást követően ajánlatos az alaposan letisztított medált egy darabig ruha alatt viselni, hogy a testtel érintkezve feltöltődjön az emberből áradó magnetikus fluidummal.

Talizmánok, amik megvédenek a rosszakaróktól

  • Vörös fonalból készült karkötő
  • Pentagram
  • Ankh vagy Nílus kereszt
  • Hamsza
  • Nazar
  • Ízisz-csomó
  • Jin és Jang
  • Hórusz szeme
  • Salamon pecsétje

Származásuk, jelentésük, készítésük, beszerzésük, használatuk, energiáik, hatásuk, erejük - minden információ a szimbólumokról a " "Nőiesség Varázsa" elnevezésű Élménynapunkon! Gyere és ismerkedj meg ezzel a varázslatos világgal és hatásaival! Szeretettel Várunk!