Trükkök a legelőnyösebb képekhez

Milyen trükkök segíthetnek, hogy a legelőnyösebb képek készüljenek rólad? 

  • Az első és egyben legfontosabb: verd ki a fejedből azt, hogy rólad nem készülhet jó fotó, és kezdj el gyakorolni!
  • Hogy a képek véletlenül se legyenek tokásak: Szorítsd a nyelvedet a fogaid mögé, a szájpadlásodhoz, és mosolyogj! Ez eltünteti a tokádat, és ellazítja az arcvonásaidat.
  • Ha nem fordulsz teljes testeddel a kamera felé, sokkal karcsúbbnak fogsz tűnni! A cél érdekében gyakorold a tükör előtt a klasszikus modellpózt! A testednek csak háromnegyed részét fordítsd a kamera felé, és az egyik lábadat tedd a másik elé! /Ha erről megfeledkezel, és teljesen a kamera felé fordulsz, hidd el, lényegesebben szélesebbnek, és jó néhány kilóval többnek fogsz látszani!/
  • Ha ülőhelyzetben fotóznak, alkalmazd a klasszikus, jó bevált fotópózt, s a vállad fölött nézz vissza a kamerába, mint egy igazi sztár! Itt is visszaköszön az előbbi szabály, miszerint soha ne fordulj teljesen szembe a lencsével, mert akkor sokkal nagyobb darabnak fogsz tűnni!
  • Csábos nézéshez: a szemeddel inkább a kamera lencséje fölé fókuszálj, vagy a fotós mellé néhány centiméterre! Az arcodat told előre egy icipicit, nyújtsd ki a nyakad, az álladat pedig hajtsd lefelé! Lazán fújd ki a levegőt, miközben fotóznak, hogy az arcod is vékonyabbnak tűnjön.
  • Látszólag meghosszíthatod és vékonyíthatod a felső karodat, ha lazán eltartod a testedtől. Nagyon előnyös, ha csípőre teszed kezed, vagy a nadrágzsebedbe dugod hüvelykujjad.
  • Mosolyogj! A mosoly a legszebb ékszer a fotókon. A csíz, a spagetti vagy égszínkék szavakat, amelyeket a fényképészek kérnek ahhoz, hogy a mosolyod természetesnek hasson, jobb, ha elfelejted! A természetes és fotogén mosoly titka a gondolatok erejében rejlik. Ha pozitív dolgot virtualizálsz fejedben, annak élménye megjelenik a tekintetedben, és garantáltam mosolyogni fognak a szemeid.
  • A legjobb képek akkor születnek, amikor a fényképen lévő emberek lazák, ugyanakkor elevenek. Lesd el a mozdulataikat, s találd meg a számodra a legelőnyösebb fotózási pózt!
  • Keress olyan régi fényképeket, amelyeken saját megítélésed szerint is jól néztél ki! Valószínűleg azt fogod látni, hogy azokon a fotókon nem kérésre nevettél, hanem valóban vidám voltál.
  • Ne görcsölj rá a fotózás eseményére! Segít a lazításban, ha becsukod a szemedet, és lassan, közvetlenül a kép készítése előtt nyitod csak ki!

Még ezek a bejegyzések is érdekesek lehetnek számodra 

Várunk Szeretettel Élményfotózásainkon!
Válaszd ki a számodra legszimpatikusabbat!   Kérdéseiddel keress minket bizalommal!