Színterápia

A színterápia harmóniát teremt, nyugalmat hoz a lelkünkbe. Pótolja az elveszett energiát, javítja a memóriát és az ellenálló képességet, oldja a stresszt, enyhíti az emésztési panaszokat, élénkít, frissít, fiatalít.

A színek elektromágneses rezgéseikkel folyamatosan, egész életünk során hatással vannak ránk, akár tudatában vagyunk ennek, akár nem. A mindennapi életben a különböző színek befolyásolják szervezetünket, a hangulatunkat. Az alternatív gyógymódok között a színterápia teljesen elfogadott.

A KÉK szín a nyugalom és a békesség színe. Csökkenti a pulzusfrekvenciát, elősegíti a túlterhelt vérerek normalizálódását, megnyugtatja az idegeket, koncentrálásra késztet, fertőzésellenes hatása van, mérsékli a fájdalmat és hűsít. A legerőteljesebb gyulladás gátló szín, mely rendellenes és gyulladásos folyamatokat rendbe hozza, csillapítja és tisztázza. Gyermekek számára ez az egyik leggyógyítóbb szín. Mivel a kék színnek összehúzó hatása van, ezért foghúzás után, vagy baleseteknél keletkező zúzódásra, vérömlenynél, a torok és a gége gyulladásaira (strúma vagy golyva növekedése is megfékezhető), illetve pajzsmirigytúltengésben szenvedőknél nagyon hatásos.

A PIROS vagy vörös a meleg színek képviselője. E szín energiájának van a legnagyobb biostimulációs képessége. Serkenti az anyagcserét, növeli az életenergiát, élénkíti az érzőidegek, a vérnyomás és a máj működését. Segít az akne és ekcéma esetében, hatékony még pigment problémás bőr esetén. Krónikus torlaszokat old fel, a sorvadásos folyamatokat is gyógyítja. A vörös szín az összes, nem gyulladásos bőrbetegségre kedvező hatást fejt ki.

A ZÖLD szín energiája teremti meg az egyensúlyt és a harmóniát. Erősíti az idegeket, a belső nyugalmat és a lazítási folyamatokat. Gyulladásos megbetegedések ellen mérséklően hat. Serkenti a nyirokmirigyeket, hatással van a csecsemőmirigyre is, gyorsítja az izom- és szövetgyarapodást, viszont gátolja a túlburjánzó sejtnövekedést, ezért daganatos betegségekben különösen kedvező. Nehezen gyógyuló, váladékozó sebek kitisztulását elősegíti. Csírátlanító, fertőtlenítő hatású, a műtőkben is ezt a színt használják. Ízületi és visszér gyulladások a zöld szín hatására fájdalommentessé válnak.

A SÁRGA meleg szín, a Nap erejét közvetíti: erőt és lendületet ad. A méregtelenítő szervek: a máj, a vesék és a húgyhólyag, valamint az emésztőszervek, a gyomor, az epehólyag, a hasnyálmirigy és a lép működését ösztönzi és erősíti. Hatásos emésztési zavarok, puffadás, rekeszizomsérv, hányinger, gyomornyálkahártya gyulladása, fekély, cukorbaj, klimaxos folyás, idült reuma, ízületi gyulladások, étvágytalanság, idegrendszeri betegségek (fóbiák) gyógyulásában. Bizonyos krónikus zavarok a sárga szín hatására hevennyé, s így könnyebben kezelhetővé válnak. Salaktalanítja a nyirokrendszert, serkenti a gyomor, epe és veseműködést. Fokozza az aktivitást, antidepresszív hatása igen jelentős. A regenerációs folyamatok serkentéséhez használjuk.

Kíváncsi vagy az összes többi szín hatásaira is? Szeretettel várunk

A Varázslatos Nő Élménynapunkon!