Színharmónia

Ahogy a természet a négy évszakban előhívja a rájuk jellemző harmonikus színkombinációkat, ugyanúgy a bőr-, szem és hajszín alapján minden nő egy bizonyos típust testesít meg, amely egy évszakkal áll összhangban.

Ahogy a természet négy, egymástól világosan elkülönülő évszakra oszlik, amelyek mindegyike a maga egyedi és végtelenül harmonikus színvilágát hozza magával, mi is génjeinkben meghatározott színtípust örököltünk, amely e négy évszak valamelyikével azonosítható. A gének határozzák meg a bőr-, haj-, szemszínüket és elrendelik azt is, mely színek a legelőnyösebbek számunkra. Aki a saját típusát "nagyító" alatt gondosan megvizsgálja, meg fogja állapítani, hogy a bőr -, szem-, és hajszíne együttesen kékes, vagy inkább aranyló árnyalatú. Az öröklött bőrszín sosem változik, napozás hatására mélyebb, a kor előrehaladtával világosabb tónusú lesz. Ez azt jelenti, hogy mindig ugyanazok a színek lesznek az előnyösek számunkra. A helytelenül kiválasztott szín eltereli a figyelmet a lényegről, a helyesen kiválasztott pedig kiemeli. Sok nő nem tudja magáról, hogy milyen szép.

Ősz típus

Az ősz típust az a nő testesíti meg, aki az ősz meleg tónusaiban szokott a legvonzóbb lenni. Az ősz színei színpompájukban s elevenségükben a fák októberi leveleire hasonlítanak.

Bőrtípusa aranyos alaptónusú. Bőrszíne lehet elefántcsont, vagy világos őszibarack színű, a valódi vörös hajúak a világostól a sötétig terjedő bőrtónussal rendelkeznek, gyakran szeplősek.

Hajszín: gesztenyebarna, rézvörös, vöröses-szőke, sötétarany-szőke, vagy melegbarna.

A vöröses vagy barna színű melírozott csíkok nagyon természetesen hatnak e típusnak, viszont a szőke hajtincsek bemelírozása előnytelen számukra.

Szemszín: leggyakoribb az aranybarna, mely a sötétbarnától a topázszínűig terjed. Szintén gyakori a zöld szem.

Tavasz típus

Tiszta, gyengéd színekben merül ki. Az aranyszínű alaptónus érvényesül a bőrszínnél. A négy típus közül a tavasz képviselői a leginkább pasztellszínűek.

Arcbőrük krémes, elefántcsont színű, őszibarack rózsaszín, barackszín vagy aranyos bézs. Sok köztük a szeplős. Szinte mind rózsás-piros orcával rendelkeznek. Könnyen elpirulnak. A tavasz típusú hölgyek bőre különleges elevenséget és frissességet áraszt magából, még akkor is, ha nagyon világos bőrűek.

Hajszínük: gyakran lenszőke, sárgás szőke, aranyszínű, vöröses szőke, vörös vagy aranybarna. Hamvas árnyalatok közöttük nem jellemzőek. A csillogó beszínezés előnyös számukra.

Szemszín: túlnyomórészt kék, zöld, petrolkék, vagy vízkék. A pupillát gyakran aranyszínű karima keretezi. A tavaszi mogyoróbarna szemek aranybarnát, zöldet és aranyat tartalmaznak.

Nyár típus

A világos, hosszú napok pasztellszíneit testesíti meg, az ég és a tenger összemosódó akvarell színeit, hűvös kékes mellékzöngékkel.

A bőrtípus kékes árnyalatú. A nyári típusok rendszerint leheletnyit rózsaszín pozsgásak. Némelyikük nagyon világos bőrű, és egy kis arcpirosító nélkül sápadtnak hatnak. Bőrük csaknem áttetsző, és testük legvilágosabb részén a bőr alatt kis rózsaszín körök láthatók.

A nyár típusúak gyerekkorukban rendszerint szőkék. Barna hajú képviselői világos barnától sötétbarnáig terjednek. Rájuk is jellemző a hamvas árnyalat. A nyár alkatúak mindközül leginkább igénylik, hogy hajukat színezéssel vagy melírozással felfrissítsék.

Szemszín: legtöbbször kék, zöld, akvamarin, szürke vagy gyengéd mogyoróbarna. Fehérje inkább krémes, mint hófehér, és csak könnyedén alkot kontrasztot az írisszel. Jellemző rájuk a fátyolos tekintet.

Tél típus

Erőteljes, tiszta, primer színekben érvényesül legjobban. Az egészen finom, hűvös téli tónusokban szikrázó hópelyhekre emlékeztet.

Bőrtónusa kékes, vagy kékesen rózsás.

A szemszín gyakran intenzív, lehet barna és feketés barna, szürkés barna, szürkészöld, kék, illetve sötétkék. Általában a szemfehér a téli típusúak szeménél éles kontrasztot képez az írisz színével.

A szabályos téli típusok mind sötét hajúak, bár akad néhány közöttük, aki kisgyerekként fehér, szőke.

Hajszín: a barna hajú téli típus haj színskálája a világos barnától a sötét, hamvas barnáig terjed. A korai őszülés a téli típus egyik jellegzetessége.

Ha szeretnél többet megtudni a hozzád, saját arcformádhoz, karakteredhez illő sminkelésről várunk szeretettel interaktív - kiscsoport létszámos - "A Varázslatos Nő" és a "Modell - Leszek"  fantázia nevekkel ellátott tréningjeinken!