Szépséghibák Korrekciója

A smink nem csak kiemeli az arc szépségét, hangsúlyozza az egyéniséget és kiegészíti az öltözéket, hanem korrigálja is az apróbb szépséghibákat.

Közel ülő szemek

Ezt úgy korrigálhatjuk, ha a belső szemzugtól majdnem egészen a szem külső sarkáig egész világos, lehetőleg fehér szemhéjfestéket használunk. Elég csupán a szemsarokba egy kevés sötét festéket felvinni. Ezzel a trükkel érhetjük el azt a hatást, mintha a szemek távolabb lennének egymástól.

Távol ülő szemek

Távol ülő szemekkel pont fordított a helyzet. A belső szemzugba sötétebb festék kerül, ami kifelé világosodhat egy kicsit. Az is megoldás azonban, ha a teljes szemhéjat azonos árnyalatú, sötét festékkel festjük.

Kis száj, vékony ajkak

A kis száj nagyítható kontúrvonalak segítségével, melyekkel a szájat nagyobbra festhetjük. Figyelni kell azonban, hogy nem lehet csalni, maximum 1mm-t, mert különben nevetséges, "bohóc" szájat kapunk. Nem árt tudni, hogy a halvány árnyalatú, gyöngyházfényű rúzsok optikailag teltebbnek láttatják az ajkakat, illetve szintén sokat segít, ha a rúzsra szájfényt kenünk.

Nagy száj, telt ajkak

A mai szépségideál a teltajkú hölgyeknek kedvez, persze van egy határ, ami felett a telt ajkak nem annyira szépek. De helyes sminkkel ezen is lehet segíteni. A kontúrvonalat a száj természetes szélétől egy kicsit beljebb rajzoljuk meg, míg kívülről alapozóval eltüntetjük a száj eredeti vonalát. Szintén segít, ha inkább sötét színű rúzsokat használunk. Arra azonban ügyelni kell, hogy ilyenkor a fogak kicsit sárgásabb árnyalatot kapnak, ezért csak azok használhatják teljes bátorsággal, akiknek szép fehérek a fogaik.

Görbe orr

Alapozáskor lehet árnyékolni az orrot úgy, hogy az orr vonala világosabb fényt kap, míg az orr két szélére kicsit sötétebb alapozót viszünk fel. A világos alapozót úgy visszük fel az orra, hogy nem követjük az orr görbe vonalát, hanem egyenes csíkban kenjük fel.

Kerek arc

Sötétebb alapozót vigyünk fel az arc jobb és bal oldalára, a hajtövek mellé, míg világosítsuk az arc közepét.

Ha szeretnél többet megtudni a hozzád, saját arcformádhoz, karakteredhez illő sminkelésről várunk szeretettel interaktív - kiscsoport létszámos - "A Varázslatos Nő" és a "Modell - Leszek"  fantázia nevekkel ellátott tréningjeinken!