Korrekciós Trükkök

A jó öltözet kiválasztásában az a legfontosabb, hogy jól ismerjük alkati adottságainkat. Tisztában kell lennünk azzal, mik az előnyös, és ezért kiemelendő tulajdonságaink, s kellő önkritikával azt is meg kell állapítanunk, melyek azok az adottságaink, melyek nem a legjobbak. Ha ezeken lehet, vagy tudunk változtatni, akkor az önbizalmunk miatt is fontos, hogy megtegyük. Ha nem akarunk változtatni rajta, akkor meg kell barátkoznunk vele, és el kell fogadnunk. Az egyes ruhadarabok megválasztásában elsősorban az a legfontosabb, hogy az előnyös oldalunkat kellőképpen kihangsúlyozza ahhoz, hogy elterelje a figyelmet arról, ami nem a legjobb. Emellett persze olyan ruhadarabokat is választhatunk, amelyek kifejezetten alkalmasak arra, hogy ne csak eltereljék a figyelmet, hanem el is takarják a kevésbé előnyös vonalakat. Pl.: ha valaki alacsony, szép vékony, de formátlan és vékony lábai vannak, akkor kiemelheti derekát egy szép szűk miniszoknyával, és dekoratív övvel. Miközben egy divatos magas sarkú csizmával eltakarhatja kevésbé formás lábait.

Alacsony testmagasság

Hosszú szárú trapéznadrág, mely rálóg a cipőre, főleg magas sarkú cipővel kombinálva. A rövid szoknya hosszítja a lábakat, s ezáltal magasit is. A hosszú szoknya nem ajánlott, mert alacsonyít.

Magas testalkat

Hosszú, egyenes szárú, vagy szűkülő szárú nadrág.

Térdig érő vagy hosszú szoknya.

Lapos vagy alacsony sarkú cipő.

Hosszú láb

Legalább térdig érő szoknyával optikailag rövidíthető a láb.

Ajánlott a halásznadrág, a lábszárközépig érő és a hosszúnadrág is. A magasan záródó cipők, kis- és hosszú szárú csizmák szintén ajánlottak.

Rövid láb

A rövid szoknya optikailag hosszítja a lábakat, de csak szép, formás láb esetén ajánlott. Formátlan láb esetén is hordható azonban a rövid szoknya dekoratív övvel, csizmával.

A magas sarkú cipők is hosszítják a lábat.

Formátlan és vékony láb

A hosszú nadrág vagy szoknya eltakarja a formátlan lábakat.

A rövid szoknya csizmával kombinálva nagyon csinos megjelenést biztosít.

Vastag láb

A magas sarkú cipők vékonyítják a lábat.

A szoknya legalább térdig érjen, a hosszú nadrágban pedig nem látszanak a lábak.

Hosszú lábfej

A hegyes orrú cipődivat nem kedvez a hosszú lábfejű lányoknak, hiszen a hosszú, hegyes orr optikailag növeli a lábfej méretét. Ilyenkor javasolt inkább a csapott orrú vagy hagyományos cipők viselete. A magas sarkú cipők felvesznek a lábfej hosszából, ezáltal a láb kisebbnek tűnik benne.

Lapos has

A szép lapos hasat a csípő szabású darabokkal lehet leginkább kiemelni (csípőnadrág, csípőszoknya). A rövid toppok is ajánlatosak. Nyugodtan lehet dekoratív, feltűnő övekkel kiemelni. Szintén előnyösek a szűk ruhák, nadrágok, szoknyák, de a lapos has jól mutat egy csípő fazonú bő nadrágban is.

Nagy has

Ellen kell állni a mindenkori divatőrületnek, és másra kell helyezni a hangsúlyt! A hosszú fazonú felsők és deréknadrágok ajánlatosak.

Csípőnadrág nem javasolt, ha mégis, akkor feltétlenül olyan felsővel, mely leér a nadrág övrészéig.

Széles csípő

Az "A"-vonalú szoknya rendkívül jól eltereli a figyelmet a csípőről.

Ajánlatos még a csípőből bővülő egyenes vagy trapéz szárú nadrág. Nem előnyős a teljesen szűk, testre simuló nadrág, kivéve hosszú, esetleg enyhén bővülő, de derékban kicsit szűkített tunikával, vagy mini-ruhával viselve. Jól mutat a nőies derékból vagy csípőből enyhén bővülő ruha is.

Kis mellek

Sokat segít a push-up, szivacsos melltartó. A mélyen dekoltált ruhák optikailag növelik a mellméretet, de azért óvatosan kell bánni ezzel a megoldással.

Nagy mellek

A nagy mellűek szintén bátran hordhatnak mélyen dekoltált ruhákat, felsőket. Nem javasolt a szivacsos melltartó, elég, ha csupán merevítős. Nem javasolt olyan felsők viselete, melyek a mellrészt optikailag túlságosan nagyítják (pl. fodros). Szintén nem ajánlottak a mell alatt vágott fazonok.

Ha további ötletekre van szükséged, kíváncsi vagy a testalkatodhoz leginkább illő öltözködésre, a hozzád illő színekre, szeretettel várunk interaktív - kiscsoport létszámos A Varázslatos Nő elnevezésű tréningünkön!