8 dolog ami minden Nőt öregít

Ha nem megfelelő az öltözködésünk, a hajunk, a sminkünk már is sokkal öregebbnek nézünk ki!

Íme 8 dolog amire érdemes nagyon odafigyelni!

A Hajunk

A haj öregít, ha nem nekünk megfelelő színű, nem megfelelő formájú, vagy ha nem jó oldalon van elválasztva. Általánosságban elmondható, hogy egy bizonyos kor után nem szerencsés a hosszú haj, de a tüsi rövid haj sem. A vállig érő fazon általában jó lehet mindenkinek.

Ha úgy érzed, hogy fodrászod újra és újra a megszokott formát vágja, nem ajánl újabb fazont, nem segít abban, hogy mi állna még jól VÁLTS fodrászt!

Célszerű megkérned a fodrászod, (vagy egy szakembert) hogy a megszokott forma helyett, valami új fazont vágjon, segítsen, abban mi állna jól neked!

Az ősz haj

Az őszülő haj mindenit öregít, ezért festenünk kell egészen addig, amíg teljesen meg nem őszülünk! Ha a hajszálaink teljesen megőszültek, dönthetünk arról, hogy fehér hajjal maradunk, vagy tovább festetünk.

Fontos azonban, hogy a hideg és meleg évszaktípusok másként őszülnek.

A hideg típusok, mint a tél, vagy a nyár szépen, fényes fehérre, gyöngyfehérre őszülnek - ez nagyon jól is áll nekik! Nem öregíti őket!

Míg a meleg típusok - mint a tavasz és az ősz- sosem lesznek fehér hajúak. A hajuk sárgás, piszkosszürkés, fénytelen, seszínű lesz. Nekik érdemes életük végéig hajat festeni, ugyanis azon túl, hogy nem szép színű, tompa fényű a hajuk, öregíti is őket.

Smink

Öregít a túl sok smink is, de az is öregít, ha egyáltalán nem használunk sminket. 40 éves kor után érdemes a figyelmet a szemre terelni, és egy kis árnyalással, szempillaspirállal kiemelni. Szájnál a natúr rúzs vagy szájfénnyel a nyerő.

Rúzs

Óvakodjunk a sötét rúzsoktól! A korral szánk egyre vékonyabb lesz, a kollagén hiányától elvékonyodott, esetleg ráncosodó szájat nem szabad sötét színű rúzsokkal tovább vékonyítani, a figyelmet a keskeny ajkakra terelni.

Érdemesebb világos színeket, szájfényeket használjunk, amikben van egy kis fényes pigment is!

Alapozók / Púderek

Az alapozók is öregíthetnek, ha nem jó állagúak. Az alapozónk legyen hidratáló hatású és kerüljük az erősen fedő alapozókat mindennapos használatra.

Színek

A rosszul megválasztott színek rettenetesen öregítenek! Nagyon fontos, hogy a nekünk megfelelő színeket válasszuk és használjuk, ugyanis ezek üdévé tesznek, fiatalítanak minket!

40 éves kor után, ha szerepel is a palettánkon a fekete, célszerű már nem magában viselni, hanem kicsit megtörve egy másik hozzánk illő színnel. A fekete egy bizonyos kor után elmélyíti a vonásokat és túl karakteres, szigorú külsőt kölcsönöz.

Ha nem tudod, mely színekben mutatod legszebb arcod, érdemes felkeresned egy színanalízissel foglalkozó stílus tanácsadót.

Harisnya

Testszínű harisnyánk legyen valóban a mi színünk! Semmiképpen ne legyen világosabb, mint a lábunk eredeti színe! A rossz színű harisnya rettenetesen elrontja a legszebb ruhát is!

Melltartó

Melltartónk is legyen megfelelően formázó, és tartson kellőképpen! A rossz méretű melltartó is sokat öregít viselőjén!

Rossz méretű, és szabású ruhák

Legyünk tisztában a testalkatunkkal, és öltözzünk a nekünk leginkább megfelelő szabásvonalakat kihasználva!

Maradjunk minden esetben nőiesek, de öltözzünk a korunknak megfelelően! Nem öregasszonyosan, de nem is úgy, mint a tinik.


Ha szeretnél még többet megtudni színeiddel, sminkeddel, hajaddal, testalkatoddal, a korodnak megfelelő öltözködéssel kapcsolatban, várunk szeretettel interaktív - kiscsoport létszámos - A Varázslatos Nő - fantázia névvel ellátott tréningünkön!