A Varázslatos Tantra

A keleti vallások valósággal felmagasztalják a szerelmi kultúrát, mint az élet elengedhetetlen velejáróját. Gondoljunk csak a Káma Szútrára vagy az Ananga Rangára. Ám amíg ezek csupán a szexuális élet fellendítésére, élénkítésére törekszenek, létezik a Tantra, amelynek ugyan szintén van egy hasonló vonulata, de számos félreértelmezéssel ellentétben, nem elsősorban a szexuális élet javítását célozza. Épp ellenkezőleg, azt csupán eszközként használja arra, hogy elvezesse gyakorlóit a kozmikus szellemi egység megtalálásához.

Az önismereti és tudat felszabadító technikákat ötvöző szemléletmód a világegyetemet két pólusra osztja. Ezek hol negatív és pozitív, női és férfi, jin és jang, vagy éppen dinamikus és statikus ellentétpárokban mutatkoznak meg. A tantrikus gyakorlat célja, hogy feloldja és harmonizálja ezeket az ellentéteket, és totális egységet teremtsen közöttük. Egy olyan állapot elérését célozza, amelyben megismerhetjük igazi valónkat, és irányítani tudjuk azt. Megszabadít bennünket testi, lelki feszültségeinktől és a szellemi, lelki mérgektől, miközben fokozott tudatossághoz, önbizalomhoz és megnövekedett teljesítőképességhez vezet. Segít elmélyíteni emberi kapcsolatainkat, s energiagátjainkat feloldva orvosolja szexuális, illetve lelki eredetű betegségeinket. Ehhez egyaránt alkalmazza többek között a jóga módszereit, és különféle meditációs technikákat. Jelenleg csaknem 80 különböző ága ismert.

Szex és tantra

A szexualitás az egyik legerősebb energiaforrásunk, s ha tudatosan használjuk, megtanulhatjuk, hogy soha ne a másiktól várjuk a csodát, önmagunk kiteljesítését, hanem magunkban fedezzük fel a változ(tat)ás képességét és éljünk vele. Mindennek az az alapja, hogy megszeressük és elfogadjuk önmagunkat, e nélkül ugyanis képtelenek leszünk arra, hogy bárki másnak helyet csináljunk a szívünkben és az életünkben.

A tantra férfi-női ellentétek feloldására a szeretkezést alkalmazza szellemi gyakorlatként. Szexualitást érintő technikája, a tantrikus szex tanítása szerint férfiak és nők egyben istenek és istennők, Shiva, illetve Shakti hasonmásai. Követői, a tantrikák, intim együttléteik során úgy kell viselkedjenek, hogy a másikat isteni lénynek tekintsék, azaz felismerjék és tiszteljék a partnerükben élő istent, illetve istennőt. A módszer gyakorlói képesek arra, hogy harmonizálják szexuális, spirituális és szellemi energiáikat, s a testi gyönyört isteni üdvösséggé emeljék.

Cél vagy eszköz?

A nyugati ember számára a szeretkezés a másik ember megszerzését, birtoklását jelenti, és a kielégülést tekinti végcélnak. A tantra ezzel szemben sokkal inkább arról szól, hogy az ember lépjen túl saját egóján, ne az örömök mindenáron való elérésére koncentráljon, hanem igyekezzen minden pillanatot megélni a maga teljességében. Ebben a szemléletben a szex nem az orgazmus hajszolásáról szól. A tantra a téren és időn túli örömállapot elérését célozza, az eggyé válás, megvilágosodás, kozmikus egység elérését. A férfit istennek, a nőt a benne élő isteni lény megtestesülésének kell tekinteni, miközben megszűnnek a határok ember és ember között, elvész az én és te, mert a szeretkezés olyan áramkört teremt, amelyben a nők a mágneses energiája magához vonzza a férfi elektromos impulzusait. Ahogy a férfi egyre passzívabb lesz, úgy válik egyre dinamikusabbá a nő. A párok az orgazmus irányításával, visszatartásával, illetve késleltetésével végül egy korábban soha nem ismert mértékű, kozmikus orgazmusban forrhatnak össze.

A tantra azt mondja, a szerelem ott kezdődik, ahol nincs külön én és ő. Amikor szeretkezel, olyan áramkört hozol létre, amelyben kiegészítitek egymás testi-lelki polaritását. A nők a mágneses energiát testesítik meg, amely magához vonzza a férfi elektromos impulzusait. Amikor szeretkezünk, ezek a polaritások kicserélődnek. Ahogy a férfi egyre passzívabb lesz, így növekszik a nő dinamizmusa. A tantrában a férfi nagyon keveset mozog. A nő az, aki az energiát gerjeszti, ő a főszereplő. Az, hogy energiáidat társadéval kapcsolod össze, felpörgeti a fejlődésedet. Előfordulhat, hogy egyetlen szeretkezés során is misztikus élményeid lesznek. A tantra nemcsak a stresszt oldja, hanem növeli nőiességedet, magabiztossá és kiegyensúlyozottá tesz.

A tantra szexszel, sokkal jobb szerető lehetsz, hiszen megtanulod, hogyan szerezz örömet párodnak - és magadnak. A tantrikus szexben az aktushoz vezető út sokkal izgalmasabbá teszi azt. Nincs külön férfi és nő, csak ti együtt léteztek. Időigényes, de érdemes kipróbálni!

A szeretkezés szó szerint az élet szikráját lobbantja lángra, és óhatatlanul együtt jár vele a nagyobb intimitás, a sebezhetőség, az őszinteség és a tökéletes boldogság pillanata. Az olyan ősi tanítások, mint a tantra szerint, a szerelem nem más, mint módosult szexuális energia. A tantrikus szex a romantikus szerelem szent kifejeződése, amely az isteni nő és az isteni férfi tiszteletének ősi hindu hagyományából származik. Azt tanítja, hogy az isteni szerelmet olyan kapcsolatban lehet elérni, amelyben a férfi és a nő szeretik egymást.

Hogyan próbáld ki?

A tantrikus szex nem az első randira való, de kiindulásként a szemekben lehet megtalálni a tantrikus lelki közösséget. A szemkontaktus a tantra egyik olyan része, amelyet bármikor gyakorolhatsz, és nem kell feltétlenül romantikusnak vagy szexuális töltetűnek lennie. Ha azonban mélyen belenézel valaki szemébe, akkor intim és mély módon kerülsz vele kapcsolatba, megtudhatod, hogy ki ő, kicsit megismerheted. Ha egy ember fenntartja a szemkontaktust, akkor az annak a jele, hogy nem fél nézni vagy téged, vagy nem fél attól, hogy te nézed őt. A szemek abban is segítenek, hogy kiderítsd, mennyire igaz egy érzés. Nézz bele annak a szemébe, akihez vonzódsz, és keresd ott a szerelmet vagy szeretetet. A tantra segít abban, hogy már akkor is meglássuk valakiben azt, amit keresünk, amikor még csak a szemünkkel csókoljuk meg. Ezt a mély intimitást és odaadást csak gyakorlással és türelemmel lehet elérni. Olyan partner kell hozzá, aki a lehető legjobban és legmélyebben akar téged szeretni. A tantra segítségével a párok mélyebb intimitást és közösséget érhetnek el. Általában a nő vezeti be a férfit a szent örömökbe - ne várj arra, hogy egyszer csak felbukkanjon a tökéletes, gyakorlott tantra-férfi. Próbáld rábeszélni a partneredet a tantrikus szerelemre, vagy ha egyedülálló vagy, készülj fel rá.

A párok végül olyan intim energiaátadási viszonyba kerülnek, hogy egynek fogják magukat érezni. Ismerd meg az igazi szenvedélyt!


Várunk a "Varázslatos Nő" és "A Nőiesség Varázsa" fantázia

névvel ellátott Élménynapokon, ahol részletesen, tabuk nélkül beszélünk a szexről, a párkapcsolatokról. Profi - szakképzett oktató által vezetett tréningünkön betekintést nyerhetsz a tantra szex különleges világába. Megtanulhatod, hogyan éld át az igazi, valódi szenvedélyt! Szeretettel várunk!