A Tökéletes Smink Titkai

A smink az egyik legsimulékonyabb eszköz a nők kezében, amellyel kiemelhetik szépségüket. A smink hol ilyen, hol olyan, mind formában, mind színben alkalmazkodik az arc adottságaihoz. 

Éppúgy, mint viselője egyéniségéhez, az adott öltözék stílusához és színéhez, és az alkalomhoz, melyen viseljük.


Nélkülözhetetlen első lépésként, hogy tisztában legyünk azzal, milyen típusú bőrünk is van. Ugyanis ahány bőrtípus létezik, annyiféleképpen kell a munkának nekilátni! Más-más szabályok és anyagok léteznek a bőrtípusnak megfelelően, így ha nem a megfelelő sminket használjuk, még árthatunk is magunknak. Régebben csak a víz és a szappan létezett, de ma már, hála a kozmetikai világcégeknek, sok-sok ápolószer áll rendelkezésünkre.

A sminkelés, bármilyen alaklomról vagy munkáról legyen is szó, a legkényesebb kérdés, hiszen a központi téma mindig az arc, az vonzza a tekintetet, azt nézzük meg egy képen először. Filmen, videó klipben, személyes jelenlétkor is ezt vizsgáljuk meg minden mást megelőzően.

Természetes smink

A természetes smink nem is látszik. Célja, hogy olyan finoman emelje ki az arc természetes szépségét, mintha nem is lenne sminkelve. Az alapozót lehelet vékonyan kell felkenni, és kevés púderral fixálni. A szemhéj festésénél előnyben részesítjük a természetes színeket: bézs, halvány barack, halvány rózsaszín, világosbarna, tört fehér, stb. A szempillákat is csak enyhén spirálozzuk. A szájat színtelen szájfénnyel vagy ajakápoló rúzzsal kenjük be.

Alkalmi smink

Az alkalmi smink lehet erősebb. Az alapozót vastagabb rétegben is felkenhetjük, de csak annyira, ami testközelből még nem látszik. A szemhéj festésénél is alkalmazhatunk erőteljesebb színezést, feltűnőbb formákat. Gyöngyház színű festékkel csillogóbbá, ragyogóbbá tehetjük a sminket. A szempillákat is festhetjük erőteljesebben, vagy akár műszempillákat is ragaszthatunk! A sminket, vagy akár dekoltázsunkat, karunkat feldobhatjuk egy kevés csillámporral vagy zselével, ragaszthatunk arcunkra vagy testünkre apró strassz köveket.

Extrém smink

Az extrém smink tárháza végtelen. Bármi megengedett. Össze nem illő színek, feltűnő formák, nonfiguratív ábrák, egyéb motívumok.

Tudj meg mindent a sminkelésről, a sminkelés menetéről! Légy Te a Saját Magad Sminkese! Várunk Élménynapjainkon, ahol részletesen oktatjuk a sminkelésről szóló legfontosabb tudnivalókat! Várunk szeretettel!